18.4.10

Wanita Bertudung vs Gadis Tidak Bertudung.

Salam.

Selamat petang ahad pada semua.

Entri kali ini aku hanya mahu cakap sedikit sahaja. Majoriti dari anda semua mesti mempunyai rangkaian sosial kan? Apa yang aku ingin sampaikan di sini ditujukan khas buat kaum hawa.

Buat kaum hawa yang bertudung diluar sana, jika anda seorang yang memakai tudung. Jadi janganlah anda meletakkan default picture anda yang tidak bertudung. 

 sumber : pak cik google

Aku rasa mungkin anda faham apa yang cuba aku sampaikan di sini. Jadi gunakan akal untuk berfikir, gunakan iman sebagai panduan, buangkan nafsu perosak durjana.

Sekian, wassalam.


11 comments:

madi said...

huhu..aku pon tersangat risau dgn ini..
marah pon ada kadang2..tp xpa bg depa masa kan?
sampai ada satu mlm aku ngn rumate dok godek suma blog n profil fb y berbuat sedemikian..
mula2 aku marah,tp las2 lahir entry
http://remehtemehofme.blogspot.com/2010/04/adikku-sayang.html
huhu..muga mereka berubah..n kita pon jd semakin baik..amin..

sepisendirian said...

bila ustaz mula berbicara....

zikeryhassan said...

itu baru sikit tu. ahaha.

zikeryhassan said...

bukan kat fb je. dekat blog pon sama gak. ada yg buat macam tu. kite doakan yang terbaik buat mereka-mereka tu moga berubah menjadi yg lebih baik. Insya Allah. amin.

Ismail said...

Biasalah tu,bila dah termotivasi diri mulalah langkah ke depan..tapi caranya salah. Kan manis lagi ayu kalau terus bertudung. Tak mau dedah2 :)

sepisendirian said...

hmmm.nampak.naik dah kopiah
:P




________________________________

zikeryhassan said...

betul. mmg manis kalau bertudung. tapi hilang manisnya bila bertudung tapi perngai macam hantu.

zikeryhassan said...

diri ini masih naif lagi. sekadar menasihati takat yg termampu

sepisendirian said...

masyallah,eh insyaallah...




________________________________

nas said...

tiz sesuai pakai tudung taw..
tak sangka dia graduan dr uia...isk3

Anonymous said...

aku tak suka msk campur bab pakaian ke tudung ke aku rasa itu hak masing2 wlpun aku bertudung tapi aku tk suka judge org dgn cara berpakaian..terpulang pada diri masing2..

Blog Widget by LinkWithin