5.12.10

Jom Main Mata.

Assalamualaikum WBT.


sumber : mata by anakamo



Kali ni aku nak ajak korang semua main mata. Sila ikut langkah-langkah berikut :

1. Buka kedua-dua mata korang seluas mungkin.

2. Kemudian tutup belah mata korang.

3. Selepas itu, buka mata sebelah kanan korang dan biarkan mata sebelah kiri terus tertutup.

4. Kemudian tutup kembali kedua-dua belah mata korang.

5. Buka kedua-dua belah mata korang luas-luas.

6. Tutup kembali kedua-dua belah mata korang.

7. Selepas itu, cuba pula buka mata sebelah kiri korang dan biarkan mata sebelah kanan terus tertutup.

8. Tutup dan buka kembali mata korang.

9. Permainan tamat.


Apa yang anda rasa, dapat dan fikirkan, sila nyatakan di ruang komen okey. Selamat mencuba :)



Sekian, wassalam.

16 comments:

zikeryhassan said...

damn! mata kiri tak boleh dibuka bila mata kanan tertutup. ahaha.

iszieylyanziy said...

haahha,,hawau je,,xde keje la ko,but quite interesting,,haha

::cikserai:: said...

senaman mata untuk malam ni. tapi yang pasti mata cikserai makin tak nampak kalau guna sebelah je. hahaha

aktiviti ni bley masukkan skali dlm senaman 1 malaysia tu! terbaekkk

zikeryhassan said...

@istiqomah ; idea ni muncul tetiba. ahaha

zikeryhassan said...

@cikserai ; bagos gak cadangan tu.

jaya jr said...

maen mata mase kat kedai makan aa bes..batu buruk ke..haha

mijieywardie said...

saya rasa macam.. macam.. mata saya.. mata saya.. argh!!! (trus tertido balik..)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

wah, i siap cuba lg tau.. haha...
ingatkan ada magic or what, but there is no effect at all. cuma main2 mata ad laah.. kukui^__^

zikeryhassan said...

@jaya jr ; ini kira macam senaman mata bro

@mijie ; selamat tidur semula :)

@fifiey ; ni boleh buat time bosan ;)

zaMir said...

nak kena hafal step...bru boleh buat...kalau x, cmne nak bace next step...huhuhu

zikeryhassan said...

@zamir ; hafal jangan tak hafal

hans said...

hahahah
main mata ekk

P/S : Apakah Perasaan Anda Apabila Umur Anda Menjadi Bahan Tekaan? Gembira Atau Duka Atau Tiada Apa - Apa Perasaan?

zikeryhassan said...

@hans ; senaman matalah

purplelitto said...

abis keluar semua taik mate ak zik..huhu..senaman yang cool..hehe..

nas said...

kalau bila main2 mata..tetiba mata jd juling camne?
haaa..jawab2..hahhaa


apa motif status SPONGEBOB dan PATRICK dalam facebook??

Fatin Aliyya said...

haha.siap der stpes lgik.:P.aku kalo dah men mata ni sedar sedar aku dh kroh2.:P

Blog Widget by LinkWithin