8.3.09

amali masakan 1.

semalam (sabtu). aku ade amali masakan. naseb baek dpt sidang pagi. ktorg start kol 8 pagi dan selesai jam 1 tengah hari. tok amali kali ni kami dikehendaki menyediakan hidangan tok 2 orang makan. menunye adalah nasi lemak sambal ikan bilis, sup kuetiaw, roti bakar, jus oren dan air koko. aku sepasukan ngan hassan aku jd chef dan dye co-chef. hehe=)

masak ni mmg sonok kalo terer. aku bkn la tak reti masak langsung. cuma aku tak yakin tok amali kali ni. gementar rasenye. hahaha. aku sangat jahat sepanjang amali kali ni. group aku dan shauqi telah bergabung tok menyiapkan masakan. haha. aku saling tolong menolong dalam menyiapkan hidangan. malas nk cite lebih2. tengok la hasil dari aku, hassan, shauqi dan syafiq. rase kami sama. yang membezakan kami adalah nasi, roti dan air.


hasil dari aku dan hassan

agak penat gak la nak sediakan ni sume. sampai menitis peloh jantan gak la kami. jangan ingat memasak itu satu keje yang mudah (dipetik dr kata2 cik G). rasa masakan kami okeyh la. ahli2 kelas aku memuji masakan kami. hehe. pas try masakan ahli2 kelas aku yang laen kami kemas dan blek. tp sebelum cabut dr blk masakan tu sempat gak kami snap2 gambar. kalo cik G nampak mesti di maki hamun kami sbb bergambar di dapur die. hehe.

kegilaan sedang melanda=)

sebelum kami maen jauh2 dr blk masak.

2 comments:

ZaCk said...

ooooo....
kre bru second year foundation la nie...
intake jul 2008...
ermmmmm.....
skrg nie tgh amali masak la....
ok x RBT?
mmg nk jd ckgu ke...
or kne paksa?!!!!

zikery hassan said...

so far so gud la.
best mmg best
juz penat sket je.
sbnrnye xnk jd cekgu
tp ini bkn paksaan

Blog Widget by LinkWithin