30.10.10

Tak Sedar Diri

Salam.



"Minta diberi nasihat, tapi apabila nasihat sudah diberi kita pula yang dimaki."

"Minta diri dihormati, tapi diri sendiri tak reti nak hormat orang lain."

"Minta pasangan yang baik, tapi diri sendiri pun tak berapa nak baik."



Pernyataan aku tidak merujuk kepada sesiapa. Tetapi, sekadar muhasabah dan renungan buat kita bersama. Andainya, pernyataan itu ada mengguris hati dan perasaan anda semua, aku memohan maaf.

Aku bukan menunjuk baik kerana aku masih lagi memperbaiki diri sendiri. Jadi apa salahnya sekiranya aku menggunakan medium yang sedia ada ini untuk sama-sama kita memperbaiki diri kita. Jangan hanya mencari benda-benda duniawi saja. Insya Allah, dengan izin-NYA kita akan peroleh kebaikan.




|| doakan aku supaya rajin study okey. aku masih malas untuk study walaupun 1st paper untuk final aku selasa ini. huhu.

Sekian, wassalam.

5 comments:

hans said...

aku sokong ketiga2 ayat tu 1000%

P/S : Apa Sebenarnya Maksud Nasi Lemak Pada Pandangan Anda?

iszieylyanziy said...

awat weh??goodluck tao,,huhu

Meera said...

manusia memang semulajadi macam ni. nak di treat seelok eloknya, tapi tak sedar diri sendiri treat org mcm mana :)

ARC™ said...

keciknye tulisan...xdpt bace huhu

Fatin Aliyya said...

yup kdg2 manusia cpt lupa diri minta banyak tp yang kita hulur tak setimpal dgn apa yang kita nak..so spatutnya usaha dgn permintaan kita tue sm balance.

nice entry ni, moga dpt dijdikn teladan n pedoman.:P

Blog Widget by LinkWithin