30.1.11

RBT3106 - Reka Bentuk Pakaian

Assalamualaikum.

Selamat malam sabtu. Selamat berhujung minggu. Selamat bercuti.

Untuk kali ini aku ingin share gelagat kami untuk subjek RBT3106, Reka Bentuk Pakian. Subjek ni adalah subjek yang mempunyai amali. Subjek ni bukan saja menguji kami, pelajar RBT seluruh Malaysia dari segi kreativiti, skill, tenaga, mental dan kesabaran kami turut di uji. 

Kreativiti untuk menghasil pakaian yang cun lagi cantik. Skill menjahit perlu juga di asah setajam yang mungkin. Tenaga kami diperlukan untuk belajar menjahit selama 5jam seminggu. Tekanan yang diberikan juga menguji ketahanan mental kami. Selain itu, karenah pensyarah yang bekeng, menuntut kami untuk lebih bersabar.

Jom layan gambar dulu.

 cika sedang membuat pola blouse 

 akim sedang membuat pola kemeja beliau

istiqomah sedang menyusun pola di atas fabrik

klik sini untuk banyak lagi gambar


Kepada adik-adik, yang ada memohom untuk kemasukan ke IPG sesi 2011, terutama yang memohom course Reka Bentuk dan Terknologi (RBT) jangan takut dan gentar. Inilah harga yang perlu dibayar dalam perjalanan untuk mencari ilmu. Biar pahit mana pun pengalaman yang ditempuhi, percayalah kejayaan yang akan dikecapi adalah lebih manis dari gula.




Sekian, wassalam.


7 comments:

Fatin Aliyya said...

wah menariknya :).kalo mcm ni leh bukak butik sendiri.part time selain mengajar :)

zik, happy holidays :)

zikeryhassan said...

@fatin aliyya ; boleh-boleh. nanti jadi la baju tak cukop kain. sendat mendat. happy hols juga :)

iszieylyanziy said...

die baek je kot ngn junior,,huhu

zikeryhassan said...

@istiqomah ; junior kita pandai maen angin plus budak lakinya ramai yang kacak. sebab tu beliau baik. ahaha

..hizamirahim.. said...

haha.
tak reti nak jahit2 ni.
=.=

mr.syazwan said...

F
U
U
U
Y
O
O
O

cayalah

tahun ni raya leh la jahit baju saya ye

^_^

nas said...

mak aku reti jahit baju... waa.. best la kalau reti jahit baju.mst puas sbb kalau pandai jahit baju, leh la pakai baju sendiri..

Blog Widget by LinkWithin