16.1.11

XPDC Menawan Bukit Kluang.

Assalamualaikum.

Apa cerita hujung minggu anda? Adakah terisi dengan sesuatu yang berfaedah lagi bermemori? Apa tengok wayang? Tidak menarik langsung. Aku pergi tengok keindahan Tuhan. Jadi hati aku lebih tenang dan ceria.

Kalau orang lain sibuk mahu menakluki Broga Hill, aku takluki Kluang Hill, Besut je. Sebab itu yang termampu dan terdekat. Nak daki hari-hari pun boleh saja. Tapi kau daki sorang-sorang saja la.
Baiklah sebelum aku menampal gambar banyak-banyak kat sini, meh aku cerita serba sedikit perihal mendaki ini. Kami berkekuatan 6 orang remaja awal 20-an, 2 lelaki yang gagah perkasa dan 4 gadis melayu terakhir. Mula mendaki dalam pukul 8.30 pagi dan berjaya turun pada pukul 10.30 pagi. 

Mari layan gambar kami.

 mari mendaki. tangga yang curam.

 posing bersama-sama. self timer.

 itu pulau rhu. saya sudah sampai dengan berkayak saja.

 separuh perjalanan. tetap maintain.

 ini katak. 

 persisiran pantai bukit kluang.

kami telah selamat turun. self timer again.

Last but not least, gambar tuan punya blog wajid ada. 

jauh di mata, dekat di hati. capture by istiqomah.

|| more picture, click here.



Sekian, wassalam.

7 comments:

iszieylyanziy said...

gambar yang tengok camera yang blur kan?hehe..keparkinsonan di situ,,hehee :P

SHaRKFiQ SSM said...

dh tawan bukit kluang, ape kate tawan bukit tabur plak..

yg ni lagi mencabr + nice views!!


http://highnessfiq.blogspot.com/2011/01/birthday-celebration-at-bukit-tabur.html

kapten krunch said...

this is nice.
mungkin aku juge perlukan eksesais seperti ini.
lemak sudah semakin berleluasa.


sedih.

♥ LULU ♥ said...

best2!!hehe..
cntik view dia ek~

Syafiq Rosli said...

view cntik

Aduka said...

fuuhhhh.. nice view bro...

cikLah said...

wah.. bleh lah ajak cikLah if pegi naik kluang lg... umah ciklah dlm 20minit je naik mtor g sana.. huuu... tp xpenah jejak atas bukit pon lg.. ='(

Blog Widget by LinkWithin