20.7.10

[TOPIK] Adakah Anda Seorang Yang Annoying.

Salam.

Aku adalah seorang pelajar. Aku yakin, rata-rata pembaca blog ini adalah pelajar yang umurnya dalam lingkungan sebaya aku. Kalau pun ada yang sudah bekerja, mesti korang pernah melalui zaman bergelar seorang siswazah kan?

Ada beberapa yang aku kurang senang dengan situasi atau perangai-perangai segelintir manusia ketika kuliah sedang dilangsungkan. Seperti yang anda sedia maklum, aku adalah bakal pendidik di bawah kementerian pelajaran malaysia. Jadi situasi kuliah aku mungkin berbeza dengan anda yang bergelar pelajar IPTA/S. Aku satu sesi kuliah hanya ada lebih kurang dalam 20 orang je.



Situasi yang aku kurang gemar ;

MEMBERI SOALAN YANG MENJATUHKAN
Aku tak suka dengan manusia-manusia yang gemar bertanyakan soalan yang bersifat menjatuhkan. Lagi-lagi kalau seseorang tu membuat presentation di hadapan, manusia-manusia ni mulalah berkomplot untuk mengajukan soalan yang bersifat menghentam Si Pembentang. Tak salah untuk bertanya, tapi biarlah berpada soalan yang diajukan tu. Bila manusia-manusia ni dihentam tahu pula nak melenting. Kalau aku yang membentang, soalan-soalan yang bersifat menghentam memang aku abaikan je.

OVER ACTING
Ini satu lagi masalah. Aku pelik, kenapa ada gak orang yang berperangai macam ni. Memang manusia jenis ni sukakan perhatian kot. Annoying gila. Rasa macam nak tapak kasutkan muka manusia jenis ni. Banyak cara lain kot untuk tarik perhatian orang lain tanpa menimbulkan rasa annoying terhadapnya.

POTONG CAKAP ORANG
Aku pantang orang yang tak reti nak kasi orang lain habis cakap. Kemudian baru potong. Paling tak boleh blah potong cakap pensyarah. Berlagak hebat, padahal loser je. Da la kurang manner. Kadang-kadang orang tengah buat pembentangan pun sibuk-sibuk nak potong. Manusia-manusia jenis ni memang manusia yang jenis "hebat".

Tu je lah untuk kali ni. Ini just my own opinion je. Maaf di pinta andai ada terkasar bahasa.


Sekian, terima kasih.

11 comments:

rhapsody LiN said...

klu boleh ku lg x mo org sedar kehadiran ku kt situ sbb lg privacy kot. hehe

cik panadol said...

over acting? selalu mesti bdak2 perempuan kn....dengan kata lain, gediks!

aku pun menyampah budak2 cmni...desperate nk kan attention...

sebelas said...

3 situasi tue aku pn kurang gemar jugak....



http://nomborsebelas.blogspot.com

acitspace said...

aku tak ske doe org over acting....huh

SYAFIQASHAFIE said...

haah,.ak paham,.ish,.tak suke betullah!!!

zikeryhassan said...

rhapsody LiN ; sama lah kita.

cik panadol ; kalau budak perempuan ok lagi kot. tp kalau lelaki, apa kes pulak kn?

sebelas ; samalah kita membenteras gejala tersebut. hehe.

acitspace ; aku sgt2 xsuka.

SYAFIQASHAFIE ; tau tak pe

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

hurm.. biasala tuh.. kat zaman dip&sekarng degree pun aku ada jumpa orang macam tue.... kalau dia nak sangat menang.. lantak biar je... pulaukan mereka itu..huhu

zikeryhassan said...

Zikr the Jalanan Sepi Perantau ; nak pulaukan tak sampai hati plak. kawan2 kan.

hans said...

sometime tu semua orang akan jadi annoying

p/s : Review Film : Inception Memang Terbaik! Aku Sangat Teruju! Kreatif!

darkbatman said...

aie paling x ske bab potong ckp org.. ngah syok2 kita borak2, skali kene cut.. kene cut ok lg tp klau kene perli 2 lg hangin.. rs nk tembak pun ade.hehe

zikeryhassan said...

hans ; kalau kadang ok. kalau selalu tu yg bikin panas tu.


darkbatman ; perangai mcm tu mmg tak boleh blah. mmg patot kene tembak je. ahaha.

Blog Widget by LinkWithin