16.3.11

Sekadar Mahu Berkawan

Assalamualaikum.





Andai seseorang blogger itu berblogwalking dan meninggalkan jejak di shoutbox kita, tiada lain yang diharapkan selain kunjungan balas dari kita ke blognya. Blogger tersebut sekadar mahu berkawan.

Andai seseorang blogger itu menjadi follower kita, berbesarlah hatinya seandainya kita meng-follow kembali ataupun paling tidak meninggalkan jejak kita di blognya. Blogger tersebut sekadar mahu berkawan.

Andainya seseorang blogger itu meninggalkan komen di blog kita, tinggilah harapannya untuk kita memberi komen mahupun pandangan terhadap entri blog berkenaan. Paling hampeh pun sekadar meninggalkan jejak kita di blog blogger berkenaan. Blogger tersebut sekadar mahu berkawan.

Kesimpulanya, besarkanlah hati anda untuk berkunjung kembali ke blog blogger yang sedaya upaya singgah ke blog kita. Sebuah hakikat yang perlu kita tahu sebenarnya, blogger tersebut sekadar mahu berkawan.



|| maaf seandainya ada terkasar bahasa.



Sekian, wassalam

25 comments:

syafiqashafie said...

fewwwiiitt...ade bloger tacink ngan ko ke? ke ade ko tacink ngan blogger? ak ade wat ko tacink tak? huhu...

Encik Suami said...

Kalau saya..begitulah.Klu saya nmpk ada org baru follow blog saya n tinggalkan jejak kat shotbox..mmg saya akan terjah kembali blog mereka.
Tue sume sbg balasan dan kunjungan balas dari saya.

zikeryhassan said...

@syafiqashafie ; tak touching dengan sesiapa pon. aku okey je

zikeryhassan said...

@encik suami ; tu adalah salah satu cara kita hargai pembaca blog kita kan

iszieylyanziy said...

wah3x,,i like this,,, kunjung mengunjung amalan mulia,,ngee

Encik Suami said...

Zikery:

Opkos..tue jerk cara terbaik kita hargai reader n follower kita.
Tue pun..kita singgah pun kdg2 bukan selalu..if ada kesempatan la.

Ekseli..nak tnye la.
nak panggil apa ye nie?
umur berapa?
student ker keje?
hamboi3x..byk betul tnye nye kan?
tak kira...jawab jugak.
pakse nih.
hehehehe....

zikeryhassan said...

@istiqomah ; dan2 like kan :P

aleen aiden said...

kecintaan saye membaca blog orang amatlah besar.alin sker mencari blog yg best buat bahan gelak tawa di masa bosan.
moralnya,saya sekadar ingin berkawan.keh3

zikeryhassan said...

@aleen aiden ; berkawan biar beribu

AZRUL AZMI said...

i love to follow others blog because i wanna know about what they are writting... so when ever i sign in my blog i will know about current issues... bagus2..

nice entry... saya sangat berbesar hati untuk meningglkan komen disini dan meng'follow' blog ini... hahaaha..

i should came again to my blog untuk buat sepah... saya boleh kemaskan bila masa... hahaha....

Syafiq Rosli said...

yeah..dalam blogging ni..kita akan dapat ramai kawan..:)

zikeryhassan said...

@azrul azmi ; blog ni kan tempat untuk share everything. hehe. btw, thanks follow blog picisan ni :)

zikeryhassan said...

@syafiq rosli ; betol3.

hawiz said...

yeah...blogging lgi tambah kawan n semuanyer baik2..suka

eRza farEeha said...

nice n3!!thumbs up!!hee

coffeepinkee said...

saya mahu kawan dengan anda :)

zikeryhassan said...

@hawiz ; yup! sokong

zikeryhassan said...

@ezra fareeha ; thankz ezra :)

zikeryhassan said...

@coffeepinkee ; boleh saja ;)

whitecappuccino said...

setuju sgt2..semua benar belaka..tq singgah ya.

PeNgEmiS dUniA said...

aku pon cmtu gak . tapi kalo orang mntk suh follow blk paling aku xgemo . memang aku wt bodo je xpon tgk budi bicara aku . haha . tp kalo xmntk , aku dgn rela hati follow komen sume . hehe

zikeryhassan said...

@whitecappucino ; thnk juga sbb singgah dan komen

zikeryhassan said...

@pengemis dunia ; aku pun macam tu. hehe :)

Fatin Aliyya said...

sangt2 setuju.betol2.org dtg ke blog kiat adalah satu penghargaan n anugerah yg besar aku rsa n we should appreciate reader's effort.:)

Wafiy Suzly said...

aku nak berkawan ngan hang bole?

Blog Widget by LinkWithin