1.2.11

Giveaway eqbalzack "SEDUT KASI ABES!"

Assalamualaikum.


Mari kita bercerita okey. Ini adalah kesinambungan dari Kisah Si Ngeng. Tapi kali ini versi Giveaway eqbalzack "SEDUT KASI ABES!" punya. Hehe.

*****************


Alkisah bermula apabila Si Ngeng dan sahabat-sahabatnya di tempat letak kereta. Mereka berempat menghampiri sebuah kereta yang kecil dari luar, tapi besar di dalam. Sesudah pintu kereta dibuka.

"Ngeng! Awat kotoq sangat kereta hang ni. Eeee, aku bukan boleh kotoq-kotoq ni." pekik Si Papan.

"Ala, chill la bro. Macam kau tak biasa kotor-kotor ni. Yang buat kotor-kotor ni pun kau la, tahu tak?" balas Si Ngeng.

Si Cerah dan Si Rambut hanya gelak je. Si Papan pula masam mencuka bila di marah oleh Si Ngeng. Dalam kalangan mereka ini, Si Ngeng la yang paling tegas dan garang.

"Sudah-sudah. Rambut, tolong ambilkan high power car vacumm kat bonet belakang." arah Si Ngeng kepada Si Rambut.

Maka bergegas la Si Rambut mengambil vacumm tersebut. Lalu dihulur ke Si Ngeng

"Kau Papan tak buat muka seposen sangat." tambah Si Ngeng sebelum memulakan proses pembersihan kereta miliknya.

Si Cerah dan Si Rambut hanya mampu tersenyum. Si Papan memandang Si Cerah dan Si Rambut dengan pandangan yang tak puas hati. Lalu di cubit mereka berdua.

"Argh! Sakitlah" jerit Si Rambut dan Si Cerah.

"Ish! Apa je la korang ni. Cerah kau bukak dashboard dan ambil glade car gel country garden lepas tu pasang. Biar wangi sikit kereta aku ni" arah Si Ngeng.

Si Papan memberi senyuman sinis kepada Si Rambut dan Si Cerah.

"Rambut, kau je la yang bawak kereta hari ni. Mata aku pedih la terkena habuk tadi. Kau Papan tolong buang habuk-habuk dan kotoran kat vacumm ni kat tong sampah sana. Cerah pastu letak non slip dashboard tu elok-elok ok." arah Si Ngeng lagi.

Maka berlarilah Si Papan terkedek-kedek seperti itik pulang petang untuk membersihkan vacumm tersebut.

"Sudah-sudah. Masuk kereta cepat. Perut aku dah lapau da ni." jerit Si Rambut.

Maka, masing-masing masuklah ke dalam kereta untuk menuju ke kedai Simpang Empat. Sepanjang perjalan tersebut, mereka hanya berdiam sahaja menikmati haruman yang baru dipasang sebentar tadi.

*****************



Entri kali ini adalah berkaitan GA yang di anjurkan oleh Abg Eqbalzack

Agak-agak korang kreatif ke cerita aku ni atau sekadar penyedut hampasgas hampeh? Lantaklah apa yang korang nak cakap. Hanya Abg Eqbalzack yang menilai dan tentukan. Kepada sesiapa yang mahu join GA ni boleh la terjah secara gelojoh ke blog Abg Eqbalzack okey.

Before leaving, i wanna tag Hakim



|| Semua watak di atas adalah rekaan semata-mata. Tiada kena mengena dengan yang hidup mahupun yang telah meninggal dunia.


Sekian, wassalam.

7 comments:

mR.sYaH said...

merarik2.. semoga menang..

zaMir said...

oit...dia pun join jugak...hahaha...

amira afiqah bt mohd yusof said...

okay gak cite ni .good luck :)

~SYAZ~ said...

wah~kreatif2..
all the best yup :)

jaya jr said...

xreti laa aku nk masuk kontest2 ni..BTW semoga menang..hehe

purplelitto said...

xnk la masuk..cm ko da nak menang da ni..x dey pluang ak nak menang..haha..

Along Usop said...

along pon dah join..
gudlak2!.. =)

Blog Widget by LinkWithin