11.2.11

Hikayat Cinta

Assalamualaikum.


Sendirian aku,
Mencari bayangan kamu,
Berkurun lamanya aku menanti,
Bagai inginkan bulan jatuh ke riba.

Sendirian aku,
Menunggu kehadiran kamu,
Berkurun lamanya aku menanti,
Bagai inginkan pelangi bewarna indah.

Sendirian aku,
Mencari dan menunggu kamu,
Biarpun jauh jangka masa itu,
Bagai inginkan seagung cinta hikayat.

Tetap aku sendirian tanpa kamu





Sekian, wassalam.

8 comments:

Nour Akmal said...

hye..singgah sini..

nice entry..=)

mahirahnazlim said...

berkurun lama ku rahsiakan lalala ~
hehe ;)
eh lawa pelangi & entri cantik .
err nak meluahkan perasaan ke ape nih ? hehe

Arenyss said...

kagum r dgn laki yg pndai berpuisi..o.O

aLieF si Muncung ManiS said...

phuyooo..puitis sgt2 ni..bro boleh jadi ahli sastera ni..ganti a.samad.said.. bro,,thanx sbb datang jenguk blog alief.alief dah follow blog bro..alief jadi follower bro ke 548..kalau bro sudi,,bro follow la alief balik.tapi,alief tak paksa bro follow taw..bro follow kalau bro rasa blog alief ni best..thanx bro..selamat berkawan..

ENTRY BARU ALIEF-->suka hati korang la nak kutuk blog alief.alief tak kisah pun...alief nak repot kat ben ashaari dab bangku kosong..siap la korang..."

ain revival said...

puitis nyer..hhehe

Syafiq Rosli said...

wah..puitis btul ayat ko bro..hehe

eRza farEeha said...

wahh..jiwang nyerr..heheh

Fatin Aliyya said...

suak suka nice :D

Blog Widget by LinkWithin